Het ongeval

Het ongeval

– Deze middag eten we frietjes! Om kwalijke frituurgeurtjes in huis te vermijden, wordt de frietketel in de garage op een taboeretje geplaatst. Wanneer de telefoon gaat, loopt mama even naar binnen en haar kleine dreumes maakt van haar afwezigheid gebruik om aan het elektrisch snoer te prutsen, trekt de ketel om en krijgt de kokende olie over zijn lijfje. Resultaat: hals, romp en beentjes zijn ernstig verbrand.

Eventuele oplossing:

– Midden in het gezellig familiedineetje raakt de brander van het fonduestel leeg. Vlug bijvullen met brandspiritus. De fles ontploft en een klein meisje loopt ernstige brandwonden op.

– Wat ruikt het heerlijk in de keuken! Wat zou er toch zo lekker pruttelen in die kookpan? Terwijl ze op haar teentjes staat, kan de nieuwsgierige peuter er net aan maar krijgt de hete soep over haar gezichtje en haar handen.

– Papa giet de spaghetti af. Hij merkt niet dat zijn dochtertje achter hem staat en door een ongelukkig gebaar krijgt ze kokend water en pasta over schouders en rug.

– Wat is er gezelliger dan een zomerse barbecue met buren en vrienden? De gastheer krijgt het vuur maar niet aan de praat, maar geen nood: met een scheutje brandspiritus is dat vlug opgelost … maar dan slaat de vlam terug met alle gevolgen van dien.

– Tandjes poetsen en dan naar bed! Onze 8-jarige kruipt nog vlug op de wasbak, gaat op exploratie in het kastje erboven en ontdekt de fles Destop. Hij draait de fles open en krijgt het irriterende goedje op zijn borst. Zijn broertje komt op het gegil afgelopen, glijdt uit en wordt op zijn beurt zwaar verbrand.